Torsdagen den 10/2 hade vi droppinkaffe på vårt fritids. Här kommer recepten på kakorna som vi bjöd på och hade bakat själva.
Kärleksmums
Ingredienser
150 g Arla smör1 1/2 dl Arla Ko mjölk3 ägg3 dl socker1 msk vaniljsocker3/4 dl kakao2 tsk bakpulver4 dl vetemjölGlasyr75 g Arla smör3/4 dl starkt kaffe1/2 dl kakao1 1/2 msk vaniljsocker5 dl florsockerGarnering1 dl kokosflingor
Gör så här
Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
Äggfri kladdkaka
Ingredienser
150 g smör eller magarin
2 msk ljus sirap
3,5 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kako
1,25 dl vatten/mjölk/grädde
Gör så här
Smält smöret eller magarin. Rör i 2msk ljus sirap. Blanda i mjöl och kakao. Blanda i vätska. Grädda i 175 grader i 20 minuter.
Låter gott!
SvaraRadera